Νέα

Φεβρουάριος 05, 2020

Από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020 το ΠΚΕΕΥΕ διεξήγαγε το «Σχολείο πολιτισμικής επίγνωσης». Το Σχολείο, διάρκειας 1 εβδομάδας, το  παρακολούθησαν 18 Σπουδαστές από 5 χώρες. Οι μαθητές, οι οποίοι ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών τους, καθώς και ιδιώτες, απέκτησαν   βασικές γνώσεις και την επίγνωση για την ενσωμάτωση  πολιτισμικών θεμάτων στον σχεδιασμό επιχειρήσεων.

Ιανουάριος 20, 2020

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε το Σχολείο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου με συμμετοχή 30 σπουδαστών από 8 χώρες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επαυξήσουν την κατανόηση των νομικών, πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων του Διεθνές Ανθρωπιστικού Δικαίου επί της προστασίας των αμάχων και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιβάλλον ένοπλης σύγκρουσης.

Επιπλέον θα βελτιώσουν την επίγνωση των απειλών, των αναγκών και της ευπάθειας των αμάχων, ενώ θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν στρατηγικές σε επιχειρησιακό επίπεδο καθώς και κατάλληλα μέτρα επί του πεδίου σύμφωνα με τα...

Νοέμβριος 28, 2019

To ΠΚΕΕΥΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το 1ο σχολείο “Journalists Field Safety” Training School για πολεμικούς ανταποκριτές. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον κύκλο εργασιών του, με έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων 37, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους νέους και έμπειρους επαγγελματίες των μέσων.

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του...

Νοέμβριος 05, 2019

Την 05 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένη η εκπαίδευση του 5ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών (ΔΤΣ) της ΣΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της ΑΔΙΣΠΟ με ευθύνη του ΠΚΕΕΥΕ.

 

Στην εκπαίδευση, διάρκειας 3 ημερών συμμετέχουν 9 σπουδαστές από 6 χώρες (Ελλάδα, Κουβέιτ, Κίνα, Κύπρος, Ιορδανία και Αρμενία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με τις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ), το νομικό πλαίσιο που αφορά τις ΕΥΕ, την πολιτική...

Σελίδες