Νέα 2018

Δεκέμβριος 10, 2018

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα Αξιωματικών από το ‘’ΝΑΤΟ – ACT’’ και από το Φινλανδικό Κέντρο Εκπαίδευσης ‘’FINCENT’’ , επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ‘’Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης’’ - ΠΚΕΕΥΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης σχετικά με τη ένταξη του ΠΚΕΕΥΕ σύμφωνα με την “Διαπίστευση Διασφάλισης Ποιότητας ΝΑΤΟ” .

 

   Η ομάδα απαρτίζεται από τους ακόλουθους Αξιωματικούς:

 

Lt. Col (POL-A) Jerzy KANIA - NATO ACT

Lt. Col (ROU-A) Cristian IVANESCU - NATO ACT

Maj (FIN-A) Riku VALTONEN - FINCENT

Petty...

Δεκέμβριος 10, 2018

   Όλοι οι 22 συμμετέχοντες που προέρχονται από την Ελλάδα, το Πακιστάν, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Σχολείο, έχοντας αποκτήσει κρίσιμα προσόντα για την εκτέλεση επιχειρήσεων Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας. Στην διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Σχολείου, διδάχθηκαν θεωρητικά αντικείμενα σχετικά με το δόγμα, την οργάνωση των δυνάμεων, τον ρόλο των ΜΚΟ, ΚΟ, και Διεθνών Οργανισμών, επικοινωνιακών προσόντων, καθώς και τον ρόλο των γυναικών και των παιδιών στις πολιτικοστρατιωτικές επιχειρήσεις. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας είχαν την ευκαιρία να...

Νοέμβριος 29, 2018

   Στις 27 Νοεμβρίου 2018, έλαβε χώρα στο Στρατηγείο του NATO στις Βρυξέλλες το PTEC Marketplace, στο οποίο το ΠΚΕΕΥΕ συμμετείχε με την παρουσία του Υποδιοικητή Σχη (ΠΖ) Αραμπατζή Νικόλαου και ενός Ανώτερου Αξκού Τχη (ΠΖ) Αναστασίου Ευάγγελου. Κατά την διάρκεια της υπόψη δραστηριότητας προβλήθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου με την χρήση οπτικοακουστικών καθώς και η παρουσίαση του νέου οδηγού εκπαίδευσης για το 2019.

Νοέμβριος 13, 2018

   Την 29 Οκτωβρίου 2018 το Σχολείο «Διαχείρισης Κρίσης Παράτυπης Μετανάστευσης και Προσφυγικών Ροών» ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ και ολοκληρώθηκε την 9 Νοεμβρίου 2018  .

    21 εκπαιδευόμενοι, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από την Kίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το διάρκειας 2 εβδομάδων σχολείο.

    Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν 46 εκπαιδευτικές περιόδους ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και συμμετείχαν σε 10 ώρες επίσκεψης σε «Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας...