Ανακοινώσεις

Ιούλιος 06, 2020

Το ΠΚΕΕΥΕ σε συνεργασία με τον OSCE διοργανώνουν πιλοτικό Σχολείο για την Προστασία της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την σελίδα του Σχολείου εδώ.

Ιούλιος 05, 2020

Ο Οδηγός Σπουδών έτους 2021 μόλις δημοσiεύθηκε.

Κατέβασέ τον εδώ

Φεβρουάριος 05, 2020

Από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020 το ΠΚΕΕΥΕ διεξήγαγε το «Σχολείο πολιτισμικής επίγνωσης». Το Σχολείο, διάρκειας 1 εβδομάδας, το  παρακολούθησαν 18 Σπουδαστές από 5 χώρες. Οι μαθητές, οι οποίοι ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών τους, καθώς και ιδιώτες, απέκτησαν   βασικές γνώσεις και την επίγνωση για την ενσωμάτωση  πολιτισμικών θεμάτων στον σχεδιασμό επιχειρήσεων.

Ιανουάριος 20, 2020

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε το Σχολείο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου με συμμετοχή 30 σπουδαστών από 8 χώρες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επαυξήσουν την κατανόηση των νομικών, πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων του Διεθνές Ανθρωπιστικού Δικαίου επί της προστασίας των αμάχων και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιβάλλον ένοπλης σύγκρουσης.

Επιπλέον θα βελτιώσουν την επίγνωση των απειλών, των αναγκών και της ευπάθειας των αμάχων, ενώ θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν στρατηγικές σε επιχειρησιακό επίπεδο καθώς και κατάλληλα μέτρα επί του πεδίου σύμφωνα με τα...

Νοέμβριος 28, 2019

To ΠΚΕΕΥΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το 1ο σχολείο “Journalists Field Safety” Training School για πολεμικούς ανταποκριτές. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον κύκλο εργασιών του, με έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων 37, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους νέους και έμπειρους επαγγελματίες των μέσων.

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του...

Νοέμβριος 05, 2019

Την 05 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένη η εκπαίδευση του 5ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών (ΔΤΣ) της ΣΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της ΑΔΙΣΠΟ με ευθύνη του ΠΚΕΕΥΕ.

 

Στην εκπαίδευση, διάρκειας 3 ημερών συμμετέχουν 9 σπουδαστές από 6 χώρες (Ελλάδα, Κουβέιτ, Κίνα, Κύπρος, Ιορδανία και Αρμενία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με τις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ), το νομικό πλαίσιο που αφορά τις ΕΥΕ, την πολιτική...

Οκτώβριος 14, 2019

Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων/Όπλων/Αγαθών Διττής-Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 13 Σεπτεμβρίου 2019. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

   Στο σχολείο συμμετείχαν 19 εκπαιδευόμενοι από 3 χώρες, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας, τελωνειακοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

   Ταυτόχρονα η πρακτική επίδειξη υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Τελωνείου Ευζώνων.

  ...

Οκτώβριος 14, 2019

Σήμερα, στις 20 Σεπ 2019 ολοκληρώθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πιλοτικό Σχολείο «Δόμηση Ακεραιότητας – Καταπολέμηση Διαφθοράς» στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

Στο διάρκειας 1 εβδομάδας Σχολείο, συμμετείχαν 17 σπουδαστές από  5 χώρες (Αυστραλία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Κίνα και Πολωνία). Οι σπουδαστές ήταν μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τους λόγους που δημιουργείται η διαφθορά καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της στις επιχειρήσεις μέσω της λειτουργίας...

Οκτώβριος 14, 2019

Από 23 Σεπ μέχρι και 04 Οκτ διεξήχθη το «Βασικό Σχολείο Αξιωματικών Δημοσίων Σχέσεων του ΝΑΤΟ».Στο Σχολείο συμμετείχαν 27 Αξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό  από 11 χώρες. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε στα καθήκοντα  που επιτελεί ο Αξκος Δημοσίων Σχέσεων. Επιπλέον διεξήχθη  πρακτική εξάσκηση ,με σκοπό  την καλύτερη αφομοίωση των τεχνικών επικοινωνίας και  διαχείρισης ΜΜΕ σε συνθήκες επιχειρήσεων. Το Σχολείο διεξάγετε από το 2009 και έχει εκπαιδεύσει 470 εκπαιδευόμενους από 45 χώρες. Επιπλέον το Σχολείο  πιστοποιηθεί ότι καλύπτει και τις αντίστοιχές  ανάγκες  του...

Ιούνιος 18, 2019

       Στις 28 Ιουνίου 2019 ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο η εκπαίδευση "StratCom & Info Ops Course". 24 μαθητές από 10 χώρες (Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία , Ελλάδα, Η.Π.Α., Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Πακιστάν, Πολωνία και Ολλανδία) συμμετείχαν σε αυτό των 2 εβδομάδων σχολείο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, Δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και  τον ιδιωτικό τομέα.

  Κατά την διάρκεια του Σχολείου οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή των...

Ιούνιος 11, 2019

   Από 10 έως 14  Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς, το «Σχολείο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» (“International Humanitarian Law Course”)

   Το Σχολείο το παρακολούθησαν 28 εκπαιδευόμενοι από 8 διαφορετικές χώρες (Αίγυπτος, Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΑΕ, ΗΠΑ, Μπαγκλαντές, Τσεχία). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επαυξήσουν την κατανόηση τους επί των νομικών, πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, σε θέματα προστασίας αμάχων και πολιτιστικής...

Μάιος 27, 2019

   Την 27 Μαίου 2019 το Σχολείο «Διαχείρισης Κρίσης Μαζικής Μετανάστευσης και Προσφυγικών Ροών» ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ και ολοκληρώθηκε την 31 Μαίου 2019  .

   39 εκπαιδευόμενοι, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από τη Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Ρουμανία, ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το Σχολείο διάρκειας 1 εβδομάδας.

   Το ΠΚΕΕΥΕ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους εκπαιδευόμενους και ιδιαίτερα σε αυτούς που θα τοποθετηθούν σε συναφείς θέσεις, όπου θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν...

Απρίλιος 12, 2019

    Στις 12 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο η εκπαίδευση "UΝMilitary Observers Course". 28 μαθητές από 9 χώρες (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Κατάρ, Κύπρος, Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Πακιστάν και Σλοβακία) συμμετείχαν σε αυτό των 3 εβδομάδων σχολείο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, αλλά και ιδιώτες.

    Το Σχολείο ήταν διάρκειας 3 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά...

Μάρτιος 27, 2019

    Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο νέος Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος  Δημόκριτος Κωνσταντάκος ,επισκέφθηκε το ΠΚΕΕΥΕ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο και την παρεχόμενη εκπαίδευση από το ΠΚΕΕΥΕ, συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαιδεύσεως. Κατά την σύντομη ομιλία του τόνισε τη συμβολή του ΠΚΕΕΥΕ στην προβολή της Ελλάδος και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και εξέφρασε την πρόθεση του για υποστήριξη του Κέντρου, όποτε απαιτηθεί. 

Μάρτιος 05, 2019

    Στις 15 Μαρ 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ), στο οποίο συμμετείχαν 27 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας από 9 χώρες (Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Η.Α.Ε, Ισπανία, Κατάρ, Κύπρος, Πακιστάν, Σλοβακία).

    Το Σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού σε «Επιχειρήσεις...

Φεβρουάριος 19, 2019

 Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων/Όπλων/Αγαθών Διττής-Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 1 Μαρτίου 2019. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

   Στο σχολείο συμμετείχαν 29 εκπαιδευόμενοι από 8 χώρες, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας, τελωνειακοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

   Ταυτόχρονα η πρακτική επίδειξη υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Τελωνείου Ευζώνων.

   Αξίζει να...

Φεβρουάριος 08, 2019

       Το Βασικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου ΝΑΤΟ (Ι) 2019 ολοκληρώθηκε την 08 Φεβρουαρίου 2019.

    Το Σχολείο το παρακολούθησαν 34 Αξιωματικοί και ιδιώτες από 12 χώρες (Ελλάδα, Γεωργία, Γερμανία, Η.Α.Ε., Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Κίνα, Αρμενία και Κατάρ). Κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες, έλαβαν θεωρητική εκπαίδευση στην πολιτική δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, για τις ευθύνες, τις διαδικασίες και τα καθήκοντα του Αξιωματικού δημοσίων σχέσεων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στα Μ.Μ.Ε. και είχαν την ευκαιρία να...

Ιανουάριος 31, 2019

   Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, με την ευκαιρία της επετείου 20 χρόνων παρουσίας στη στρατιωτική εκπαιδευτική κοινότητα, το ΠΚΕΕΥΕ διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των συνεργαζομένων πανεπιστημίων και οργανισμών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του ΓΕΕΘΑ/Β Κλάδου/Β2, Ταξίαρχος Ευγένιος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας Πάρις Καπραβέλος, ο Στρατιωτικός  Ακόλουθος της Ρωσίας και ο Διοικητής της SEEBRIG.Στην ομιλία...

Ιανουάριος 30, 2019

   Στις 25 Ιαν 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτισμικής  Επίγνωσης στο οποίο , συμμετέχουν 27 σπουδαστές από  7 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισπανία, Κατάρ και Ολλανδία).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στις επιχειρήσεις.

Ιανουάριος 25, 2019

Στις 25 Ιαν 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτισμικής  Επίγνωσης στο οποίο , συμμετέχουν 18 σπουδαστές από  5 χώρες.

Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στις επιχειρήσεις.

Σελίδες