Έναρξη Σχολείου Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Τακτικού Επιπέδου 2017

2017, Νοέμβριος 27 - 4:32μμ

  Την 27η Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο το Σχολείο Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Τακτικού Επιπέδου (Multinational  CIMIC Field Workers Course) στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Στο υπόψη σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 32 σπουδαστές. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι είναι εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες από την Ελλάδα και  το εξωτερικό.

  Παράλληλα το Κέντρο καλωσορίζει τη διάθεση δύο εξειδικευμένων εκπαιδευτών από το JFK Special Warfare Center and School (USA) και από το Multinational CIMIC Group (Motta di Livenza-Italy) και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τα υπόψη Κέντρα για την υποστήριξή τους.

  Κατά τη διάρκειά της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν θεωρητικά αντικείμενα, κατά τα οποία θα αναπτυχθούν λεπτομερώς βασικά θέματα που αφορούν τις Τακτικές-Τεχνικές-Διαδικασίες (ΤΤΡ) καθώς και το δόγμα της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας. Επιπλέον οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν με εξεταζόμενα αντικείμενα την εδραίωση εμπιστοσύνης σε περιβάλλον πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας, τεχνικές διαπραγμάτευσης και χρήση συνδέσμων.

  Το ΠΚΕΕΥΕ καλωσορίζει τους μαθητές και εύχεται να έχουν μια εποικοδομητική εκπαίδευση.