Ανακοινώσεις

Νοέμβριος 29, 2018

   Στις 27 Νοεμβρίου 2018, έλαβε χώρα στο Στρατηγείο του NATO στις Βρυξέλλες το PTEC Marketplace, στο οποίο το ΠΚΕΕΥΕ συμμετείχε με την παρουσία του Υποδιοικητή Σχη (ΠΖ) Αραμπατζή Νικόλαου και ενός Ανώτερου Αξκού Τχη (ΠΖ) Αναστασίου Ευάγγελου. Κατά την διάρκεια της υπόψη δραστηριότητας προβλήθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου με την χρήση οπτικοακουστικών καθώς και η παρουσίαση του νέου οδηγού εκπαίδευσης για το 2019.

Νοέμβριος 28, 2018

  Την 26η Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο το Σχολείο Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Τακτικού Επιπέδου (Multinational  CIMIC Field Workers Course) στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

   Στο υπόψη σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 23 σπουδαστές (Ελλάδα, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Πακιστάν). Όλοι οι εκπαιδευόμενοι είναι εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες από την Ελλάδα και  το εξωτερικό.

   Παράλληλα το Κέντρο καλωσορίζει τη διάθεση ενός εξειδικευμένου...

Νοέμβριος 13, 2018

   Την 29 Οκτωβρίου 2018 το Σχολείο «Διαχείρισης Κρίσης Παράτυπης Μετανάστευσης και Προσφυγικών Ροών» ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ και ολοκληρώθηκε την 9 Νοεμβρίου 2018  .

    21 εκπαιδευόμενοι, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από την Kίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το διάρκειας 2 εβδομάδων σχολείο.

    Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν 46 εκπαιδευτικές περιόδους ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και συμμετείχαν σε 10 ώρες επίσκεψης σε «Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας...

Νοέμβριος 07, 2018

   Την 06 Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένη στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ, η εκπαίδευση του 4ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών (ΔΤΣ) της ΣΕΘΑ.

   Τo ΠΚΕΕΥΕ επισκέφθηκε ο Υδκτής της Σχολής Εθνικής Άμυνας , Υπτγος Μπούρλος Στυλιανός, στον οποίο έγινε σύντομη παρουσίαση της αποστολής του ΠΚΕΕΥΕ και ξενάγηση στους χώρους του.

  Στην εκπαίδευση, διάρκειας 3 ημερών συμμετέχουν 8 σπουδαστές από 5 χώρες (Ελλάδα, Η.Α.Ε., Κίνα, Κύπρος και Μαυροβούνιο). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

   Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι...

Οκτώβριος 26, 2018

  Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 26 Οκτωβρίου 2018. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

     Στο σχολείο συμμετείχαν 21 εκπαιδευόμενοι από 3 χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α. και Κύπρος), Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες.

    Ταυτόχρονα η πρακτική εκπαίδευση...

Οκτώβριος 15, 2018

 Την 15 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 21 σπουδαστές από 3 χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α. και Κύπρος). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες.

 Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων, από εξειδικευμένους ομιλητές και θα...

Οκτώβριος 05, 2018

   Σήμερα, 5 Οκτ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτισμικής  Επίγνωσης στο οποίο συμμετείχαν 20 σπουδαστές από 4 χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Ελλάδα, ΗΑΕ).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στις επιχειρήσεις.

Οκτώβριος 03, 2018

   Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς, το Κέντρο συμμετείχε ενεργά με αριθμό στελεχών στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της 71 Α/Μ ΤΑΞ στην έδρα του 601 Α/Μ ΤΠ στο Κιλκίς, την Τρίτη 02 Οκτ 2018.

Οκτώβριος 02, 2018

  Σήμερα, 1 Οκτ 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο Πολιτισμικής  Επίγνωσης στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Στο διάρκειας 1 εβδομάδας Σχολείο, συμμετέχουν 21 σπουδαστές από  4 χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Ελλάδα, ΗΑΕ). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

  Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στη σχεδίαση και διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Σεπτέμβριος 26, 2018

  Την 21 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Βασικού Σχολείου Εκπροσώπων Τύπου ΝΑΤΟ (ΙΙ). Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα, με σκοπό να αποκτήσουν βασική γνώση της Πολιτικής «Δημοσίων Σχέσεων» του ΝΑΤΟ, καθώς και των υποχρεώσεων, των λειτουργιών και των καθηκόντων του «Αξιωματικού Δημοσίων Σχέσεων».Κατά την δεύτερη εβδομάδα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην άσκηση «NORTHERN MESSENGER», όπου ασχολήθηκαν έμπρακτα με την οργάνωση «Γραφείου Ενημέρωσης ΜΜΕ του ΝΑΤΟ», σε προσομοιωμένο...

Σεπτέμβριος 10, 2018

   Σήμερα ξεκίνησε ένα ακόμα  «Βασικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου ΝΑΤΟ» στο ΠΚΕΕΥΕ, με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευομένων από 12 χώρες.

 Οι εκπαιδευόμενοι από τις σύμμαχες και συνεργαζόμενες χώρες του ΝΑΤΟ , θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως επικοινωνεί το ΝΑΤΟ, να μάθουν τις διαδικασίες, τις ευθύνες και τα καθήκοντα ενός Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου ΝΑΤΟ και να λάβουν ή να βελτιώσουν ένα πλήρες πακέτο επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τεχνικών συνέντευξης.

Ιούλιος 30, 2018

   Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 29 Ιουνίου 2018. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

   Στο σχολείο συμμετείχαν 30 εκπαιδευόμενοι από 6 χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία), Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, τελωνειακοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

   Ταυτόχρονα η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές της Ελληνικής...

Ιούνιος 18, 2018

   Την 18 Ιουνίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

   Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 30 σπουδαστές από 6 χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τελωνειακοί υπάλληλοι καθώς και ιδιώτες.

   Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης...

Ιούνιος 07, 2018

  Την 6η Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο ΠΚΕΕΥΕ η αλλαγή Διοικήσεως του Κέντρου, μεταξύ του παραδίδοντος Διοικητού Σχη (ΤΘ) Παναγιώτη Γερογλή και του παραλαμβάνοντος Σχη (ΠΖ) Ελευθέριου Καλλέ, παρουσία του Δκτού της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υπτγου Συμεών Κεβεντζίδη.

  Στην τελετή παρεβρέθηκε επίσης και ο Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, καθώς και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κιλκίς.                       

Ιούνιος 05, 2018

  Το «Σχολείο Διαχείρισης Ασφάλειας Περιστασιακής Πρόληψης» ολοκληρώθηκε την 1 Ιουν 18. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με την ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων.

  Στο σχολείο συμμετείχαν 30 εκπαιδευόμενοι από 6 χώρες (Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Κίνα και Σαουδική Αραβία), αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες, επαγγελματίες και μη του χώρου της ασφάλειας.

  Άξια αναφοράς η μεγάλη επιτυχία του σχολείου, όπως...

Μάιος 22, 2018

  Την 21 Μαϊ 18 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Διαχείρισης Ασφάλειας Περιστασιακής Πρόληψης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 30 σπουδαστές από 6 χώρες (Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Κίνα και Σαουδική Αραβία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ιδιώτες.

  Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας, από εξειδικευμένους ομιλητές και θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις...

Μάιος 11, 2018

   Στις 11 Μαϊ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του  Σχολείου Στρατιωτικών Παρατηρητών Ο.Η.Ε στο οποίο συμμετείχαν 33 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από 8 χώρες (Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Γαλλία , Κίνα, Κύπρος, Πολωνία και Ζάμπια).

   Το Σχολείο ήταν διάρκειας 3 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για  την εκτέλεση των καθηκόντων των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ. Κατά την...

Μάιος 03, 2018

     Στις 27 Απριλίου 2018 το ΠΚΕΕΥΕ δέχθηκε επίσκεψη από τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΚΑΑ), κ.  Dirk Dubois. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΚΕΕΥΕ στο δίκτυο μελών και συνεργατών του ΕΚΑΑ.

  Κατά την επίσκεψη, ο κ. Dubois ενημερώθηκε από τον Διοικητή του ΠΚΕΕΥΕ, Συνταγματάρχη κ. Γερογλή Παναγιώτη, σχετικά με το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του Κέντρου.  Επιπλέον ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της διενεργούμενης εκπαίδευσης (Σχολείο Στρατιωτικών...

Μάιος 03, 2018

     Την 19 και 20 Απριλίου 2018, διεξήχθει το «6ο  Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος» στο Τατόϊ, με θέμα «Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος».

  Στο υπόψη συνέδριο προσκλήθηκε να συμμετάσχει το ΠΚΕΕΥΕ, μεταξύ άλλων διακεκριμένων εξωτερικών ομιλητών.   

  Το ΠΚΕΕΥΕ, εκπροσώπησε ο Διοικητής, Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γερογλής Παναγιώτης, ο οποίος κατά την ομιλία του παρουσίασε τον ρόλο των ΜΜΕ στις επιχειρήσεις και την επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινή γνώμη.

Απρίλιος 24, 2018

   Στις 23 Aπρ 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών Ο.Η.Ε  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

   Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 3 εβδομάδων, συμμετέχουν 33 σπουδαστές από  8 χώρες (Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Γαλλία, Κίνα, Κύπρος, Πολωνία, Ζάμπια). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

 Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες πρόκειται να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων...