Ανακοινώσεις

Ιούνιος 18, 2019

       Στις 28 Ιουνίου 2019 ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο η εκπαίδευση "StratCom & Info Ops Course". 24 μαθητές από 10 χώρες (Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία , Ελλάδα, Η.Π.Α., Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Πακιστάν, Πολωνία και Ολλανδία) συμμετείχαν σε αυτό των 2 εβδομάδων σχολείο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, Δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και  τον ιδιωτικό τομέα.

  Κατά την διάρκεια του Σχολείου οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή των...

Ιούνιος 11, 2019

   Από 10 έως 14  Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς, το «Σχολείο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» (“International Humanitarian Law Course”)

   Το Σχολείο το παρακολούθησαν 28 εκπαιδευόμενοι από 8 διαφορετικές χώρες (Αίγυπτος, Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΑΕ, ΗΠΑ, Μπαγκλαντές, Τσεχία). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επαυξήσουν την κατανόηση τους επί των νομικών, πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, σε θέματα προστασίας αμάχων και πολιτιστικής...

Μάιος 27, 2019

   Την 27 Μαίου 2019 το Σχολείο «Διαχείρισης Κρίσης Μαζικής Μετανάστευσης και Προσφυγικών Ροών» ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ και ολοκληρώθηκε την 31 Μαίου 2019  .

   39 εκπαιδευόμενοι, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από τη Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Ρουμανία, ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το Σχολείο διάρκειας 1 εβδομάδας.

   Το ΠΚΕΕΥΕ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους εκπαιδευόμενους και ιδιαίτερα σε αυτούς που θα τοποθετηθούν σε συναφείς θέσεις, όπου θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν...

Απρίλιος 12, 2019

    Στις 12 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο η εκπαίδευση "UΝMilitary Observers Course". 28 μαθητές από 9 χώρες (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Κατάρ, Κύπρος, Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Πακιστάν και Σλοβακία) συμμετείχαν σε αυτό των 3 εβδομάδων σχολείο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, αλλά και ιδιώτες.

    Το Σχολείο ήταν διάρκειας 3 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά...

Μάρτιος 27, 2019

    Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο νέος Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγος  Δημόκριτος Κωνσταντάκος ,επισκέφθηκε το ΠΚΕΕΥΕ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο και την παρεχόμενη εκπαίδευση από το ΠΚΕΕΥΕ, συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαιδεύσεως. Κατά την σύντομη ομιλία του τόνισε τη συμβολή του ΠΚΕΕΥΕ στην προβολή της Ελλάδος και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και εξέφρασε την πρόθεση του για υποστήριξη του Κέντρου, όποτε απαιτηθεί. 

Μάρτιος 05, 2019

    Στις 15 Μαρ 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ), στο οποίο συμμετείχαν 27 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας από 9 χώρες (Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Η.Α.Ε, Ισπανία, Κατάρ, Κύπρος, Πακιστάν, Σλοβακία).

    Το Σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού σε «Επιχειρήσεις...

Φεβρουάριος 19, 2019

 Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων/Όπλων/Αγαθών Διττής-Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 1 Μαρτίου 2019. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

   Στο σχολείο συμμετείχαν 29 εκπαιδευόμενοι από 8 χώρες, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας, τελωνειακοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

   Ταυτόχρονα η πρακτική επίδειξη υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Τελωνείου Ευζώνων.

   Αξίζει να...

Φεβρουάριος 08, 2019

       Το Βασικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου ΝΑΤΟ (Ι) 2019 ολοκληρώθηκε την 08 Φεβρουαρίου 2019.

    Το Σχολείο το παρακολούθησαν 34 Αξιωματικοί και ιδιώτες από 12 χώρες (Ελλάδα, Γεωργία, Γερμανία, Η.Α.Ε., Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Κίνα, Αρμενία και Κατάρ). Κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες, έλαβαν θεωρητική εκπαίδευση στην πολιτική δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, για τις ευθύνες, τις διαδικασίες και τα καθήκοντα του Αξιωματικού δημοσίων σχέσεων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στα Μ.Μ.Ε. και είχαν την ευκαιρία να...

Ιανουάριος 31, 2019

   Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, με την ευκαιρία της επετείου 20 χρόνων παρουσίας στη στρατιωτική εκπαιδευτική κοινότητα, το ΠΚΕΕΥΕ διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των συνεργαζομένων πανεπιστημίων και οργανισμών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του ΓΕΕΘΑ/Β Κλάδου/Β2, Ταξίαρχος Ευγένιος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας Πάρις Καπραβέλος, ο Στρατιωτικός  Ακόλουθος της Ρωσίας και ο Διοικητής της SEEBRIG.Στην ομιλία...

Ιανουάριος 30, 2019

   Στις 25 Ιαν 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτισμικής  Επίγνωσης στο οποίο , συμμετέχουν 27 σπουδαστές από  7 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισπανία, Κατάρ και Ολλανδία).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στις επιχειρήσεις.

Δεκέμβριος 10, 2018

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα Αξιωματικών από το ‘’ΝΑΤΟ – ACT’’ και από το Φινλανδικό Κέντρο Εκπαίδευσης ‘’FINCENT’’ , επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ‘’Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης’’ - ΠΚΕΕΥΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης σχετικά με τη ένταξη του ΠΚΕΕΥΕ σύμφωνα με την “Διαπίστευση Διασφάλισης Ποιότητας ΝΑΤΟ” .

 

   Η ομάδα απαρτίζεται από τους ακόλουθους Αξιωματικούς:

 

Lt. Col (POL-A) Jerzy KANIA - NATO ACT

Lt. Col (ROU-A) Cristian IVANESCU - NATO ACT

Maj (FIN-A) Riku VALTONEN - FINCENT

Petty...

Δεκέμβριος 10, 2018

   Όλοι οι 22 συμμετέχοντες που προέρχονται από την Ελλάδα, το Πακιστάν, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Σχολείο, έχοντας αποκτήσει κρίσιμα προσόντα για την εκτέλεση επιχειρήσεων Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας. Στην διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Σχολείου, διδάχθηκαν θεωρητικά αντικείμενα σχετικά με το δόγμα, την οργάνωση των δυνάμεων, τον ρόλο των ΜΚΟ, ΚΟ, και Διεθνών Οργανισμών, επικοινωνιακών προσόντων, καθώς και τον ρόλο των γυναικών και των παιδιών στις πολιτικοστρατιωτικές επιχειρήσεις. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας είχαν την ευκαιρία να...

Νοέμβριος 29, 2018

   Στις 27 Νοεμβρίου 2018, έλαβε χώρα στο Στρατηγείο του NATO στις Βρυξέλλες το PTEC Marketplace, στο οποίο το ΠΚΕΕΥΕ συμμετείχε με την παρουσία του Υποδιοικητή Σχη (ΠΖ) Αραμπατζή Νικόλαου και ενός Ανώτερου Αξκού Τχη (ΠΖ) Αναστασίου Ευάγγελου. Κατά την διάρκεια της υπόψη δραστηριότητας προβλήθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου με την χρήση οπτικοακουστικών καθώς και η παρουσίαση του νέου οδηγού εκπαίδευσης για το 2019.

Νοέμβριος 13, 2018

   Την 29 Οκτωβρίου 2018 το Σχολείο «Διαχείρισης Κρίσης Παράτυπης Μετανάστευσης και Προσφυγικών Ροών» ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ και ολοκληρώθηκε την 9 Νοεμβρίου 2018  .

    21 εκπαιδευόμενοι, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από την Kίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το διάρκειας 2 εβδομάδων σχολείο.

    Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν 46 εκπαιδευτικές περιόδους ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και συμμετείχαν σε 10 ώρες επίσκεψης σε «Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας...

Νοέμβριος 07, 2018

   Την 06 Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένη στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ, η εκπαίδευση του 4ου Διεθνούς Τμήματος Σπουδών (ΔΤΣ) της ΣΕΘΑ.

   Τo ΠΚΕΕΥΕ επισκέφθηκε ο Υδκτής της Σχολής Εθνικής Άμυνας , Υπτγος Μπούρλος Στυλιανός, στον οποίο έγινε σύντομη παρουσίαση της αποστολής του ΠΚΕΕΥΕ και ξενάγηση στους χώρους του.

  Στην εκπαίδευση, διάρκειας 3 ημερών συμμετέχουν 8 σπουδαστές από 5 χώρες (Ελλάδα, Η.Α.Ε., Κίνα, Κύπρος και Μαυροβούνιο). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

   Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι...

Οκτώβριος 26, 2018

  Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 26 Οκτωβρίου 2018. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

     Στο σχολείο συμμετείχαν 21 εκπαιδευόμενοι από 3 χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α. και Κύπρος), Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες.

    Ταυτόχρονα η πρακτική εκπαίδευση...

Οκτώβριος 15, 2018

 Την 15 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 21 σπουδαστές από 3 χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α. και Κύπρος). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες.

 Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων, από εξειδικευμένους ομιλητές και θα...

Οκτώβριος 05, 2018

   Σήμερα, 5 Οκτ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτισμικής  Επίγνωσης στο οποίο συμμετείχαν 20 σπουδαστές από 4 χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Ελλάδα, ΗΑΕ).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στις επιχειρήσεις.

Οκτώβριος 03, 2018

   Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς, το Κέντρο συμμετείχε ενεργά με αριθμό στελεχών στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της 71 Α/Μ ΤΑΞ στην έδρα του 601 Α/Μ ΤΠ στο Κιλκίς, την Τρίτη 02 Οκτ 2018.

Οκτώβριος 02, 2018

  Σήμερα, 1 Οκτ 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο Πολιτισμικής  Επίγνωσης στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Στο διάρκειας 1 εβδομάδας Σχολείο, συμμετέχουν 21 σπουδαστές από  4 χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Ελλάδα, ΗΑΕ). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

  Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της πολιτισμικής επίγνωσης στη σχεδίαση και διεξαγωγή των επιχειρήσεων.