Ανακοινώσεις

Ιούλιος 30, 2018

   Το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  ολοκληρώθηκε την 29 Ιουνίου 2018. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης συνόρων.

   Στο σχολείο συμμετείχαν 30 εκπαιδευόμενοι από 6 χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία), Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, τελωνειακοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

   Ταυτόχρονα η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτές της Ελληνικής...

Ιούνιος 18, 2018

   Την 18 Ιουνίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Ασφάλειας Χερσαίων - Θαλάσσιων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων / Όπλων / Αγαθών Διττής - Χρήσης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

   Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 30 σπουδαστές από 6 χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τελωνειακοί υπάλληλοι καθώς και ιδιώτες.

   Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας και διαχείρισης...

Ιούνιος 07, 2018

  Την 6η Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο ΠΚΕΕΥΕ η αλλαγή Διοικήσεως του Κέντρου, μεταξύ του παραδίδοντος Διοικητού Σχη (ΤΘ) Παναγιώτη Γερογλή και του παραλαμβάνοντος Σχη (ΠΖ) Ελευθέριου Καλλέ, παρουσία του Δκτού της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υπτγου Συμεών Κεβεντζίδη.

  Στην τελετή παρεβρέθηκε επίσης και ο Διοικητής της 71 Α/Μ ΤΑΞ, καθώς και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κιλκίς.                       

Ιούνιος 05, 2018

  Το «Σχολείο Διαχείρισης Ασφάλειας Περιστασιακής Πρόληψης» ολοκληρώθηκε την 1 Ιουν 18. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα, σχετικά με την ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων.

  Στο σχολείο συμμετείχαν 30 εκπαιδευόμενοι από 6 χώρες (Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Κίνα και Σαουδική Αραβία), αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες, επαγγελματίες και μη του χώρου της ασφάλειας.

  Άξια αναφοράς η μεγάλη επιτυχία του σχολείου, όπως...

Μάιος 22, 2018

  Την 21 Μαϊ 18 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο «Διαχείρισης Ασφάλειας Περιστασιακής Πρόληψης»  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 30 σπουδαστές από 6 χώρες (Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Κίνα και Σαουδική Αραβία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ιδιώτες.

  Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σχετικές με θέματα ασφάλειας, από εξειδικευμένους ομιλητές και θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις...

Μάιος 11, 2018

   Στις 11 Μαϊ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του  Σχολείου Στρατιωτικών Παρατηρητών Ο.Η.Ε στο οποίο συμμετείχαν 33 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από 8 χώρες (Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Γαλλία , Κίνα, Κύπρος, Πολωνία και Ζάμπια).

   Το Σχολείο ήταν διάρκειας 3 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για  την εκτέλεση των καθηκόντων των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ. Κατά την...

Μάιος 03, 2018

     Στις 27 Απριλίου 2018 το ΠΚΕΕΥΕ δέχθηκε επίσκεψη από τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΚΑΑ), κ.  Dirk Dubois. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΚΕΕΥΕ στο δίκτυο μελών και συνεργατών του ΕΚΑΑ.

  Κατά την επίσκεψη, ο κ. Dubois ενημερώθηκε από τον Διοικητή του ΠΚΕΕΥΕ, Συνταγματάρχη κ. Γερογλή Παναγιώτη, σχετικά με το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του Κέντρου.  Επιπλέον ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της διενεργούμενης εκπαίδευσης (Σχολείο Στρατιωτικών...

Μάιος 03, 2018

     Την 19 και 20 Απριλίου 2018, διεξήχθει το «6ο  Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος» στο Τατόϊ, με θέμα «Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος».

  Στο υπόψη συνέδριο προσκλήθηκε να συμμετάσχει το ΠΚΕΕΥΕ, μεταξύ άλλων διακεκριμένων εξωτερικών ομιλητών.   

  Το ΠΚΕΕΥΕ, εκπροσώπησε ο Διοικητής, Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γερογλής Παναγιώτης, ο οποίος κατά την ομιλία του παρουσίασε τον ρόλο των ΜΜΕ στις επιχειρήσεις και την επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινή γνώμη.

Απρίλιος 24, 2018

   Στις 23 Aπρ 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών Ο.Η.Ε  στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

   Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 3 εβδομάδων, συμμετέχουν 33 σπουδαστές από  8 χώρες (Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Γαλλία, Κίνα, Κύπρος, Πολωνία, Ζάμπια). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

 Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες πρόκειται να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων...

Μάρτιος 16, 2018

   Στις 16 Μαρ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ) ,στο οποίο συμμετείχαν 27 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από 7 χώρες (Ελλάδα, ΗΑΕ, Ιορδανία, Κίνα, Κύπρος, Νιγηρία και Σερβία).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού σε «Επιχειρήσεις Υποστήριξης...

Μάρτιος 05, 2018

      Στις 5 Μαρ 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

      Στο, διάρκειας 2 εβδομάδων σχολείο, συμμετέχουν 27 σπουδαστές από 7 χώρες (Ελλάδα, ΗΑΕ, Ιορδανία, Κίνα, Κύπρος, Νιγηρία, Σερβία). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ιδιώτες.

     Κατά την διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή του...

Φεβρουάριος 16, 2018

 Την 16 Φεβ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου Αξιωματικών Δημοσίων Σχέσεων του ΝΑΤΟ I. Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα, με σκοπό να αποκτήσουν βασική γνώση της Πολιτικής «Δημοσίων Σχέσεων» του ΝΑΤΟ,  καθώς και των υποχρεώσεων, των λειτουργιών, και των καθηκόντων του «Αξιωματικού Δημοσίων Σχέσεων». Κατά την δεύτερη εβδομάδα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην άσκηση «NORTHERN MESSENGER», όπου ασχολήθηκαν έμπρακτα με την οργάνωση «Γραφείου Ενημέρωσης ΜΜΕ του ΝΑΤΟ», σε προσομοιωμένο...

Φεβρουάριος 05, 2018

 Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το «Σχολείο Αξιωματικών Δημοσίων Σχέσεων του ΝΑΤΟ» στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

 Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 31 σπουδαστές από 11 Χώρες (Βοσνία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ιορδανία, Κυργιστάν, Μαυριτανία, Πακιστάν, Πολωνία, πΓΔΜ). Οι σπουδαστές είναι μόνιμα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, και Σωμάτων Ασφαλείας.

 Κατά τη διάρκειά του Σχολείου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν λειτουργική γνώση της Πολιτικής «Δημοσίων Σχέσεων» του ΝΑΤΟ,  καθώς και των υποχρεώσεων, των λειτουργιών, και των...

Ιανουάριος 26, 2018

 Την 26 Ιαν 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης του Σχολείου Επιχειρήσεων Επιρροής σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα. Το σχολείο ήταν διάρκειας 1 εβδομάδας και κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα, όπου αναπτύχθηκαν λεπτομερώς βασικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις επιρροής.

 Στο σχολείο συμμετείχαν 24 εκπαιδευόμενοι από 3 διαφορετικές χώρες (Κίνα, Η.Α.Ε και Ελλάδα), Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες, επαγγελματίες και μη του χώρου της ασφάλειας.

 Αξίζει να σημειώσουμε την μεγάλη επιτυχία του...

Ιανουάριος 22, 2018

  Στις 22 Ιανουαρίου 2018 ακόμη ένα «Σχολείο Επιχειρήσεων Επιρροής σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα» ξεκίνησε.

  24 εκπαιδευόμενοι από  διαφορετικές χώρες (Κίνα, Η.Α.Ε και Ελλάδα), έχουν ανταποκριθεί με τη συμμετοχή τους στη 1 εβδομάδας ειδική εκπαίδευση.

  Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι Εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν 28 εκπαιδευτικές περιόδους θεωρητικής εκπαίδευσης από ειδικούς σε θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις επιρροής. 

Δεκέμβριος 22, 2017

Το ΠΚΕΕΥΕ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος 2018

Δεκέμβριος 08, 2017

  Την 8 Δεκ 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας τακτικού επιπέδου (CIMIC Field Workers’ Course), το οποίο διήρκησε δύο (2) εβδομάδες και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 32 σπουδαστές από 7 διαφορετικά κράτη (Αυστρία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Εσθονία, Κατάρ, Μαρόκο, και Μπαχρέϊν). Επιπρόσθετα συμμετείχαν και εξωτερικοί εκπαιδευτές από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

  Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας οι σπουδαστές έλαβαν τη θεωρητική βάση για τη Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία...

Νοέμβριος 27, 2017

  Την 27η Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο το Σχολείο Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Τακτικού Επιπέδου (Multinational  CIMIC Field Workers Course) στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  Στο υπόψη σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, συμμετέχουν 32 σπουδαστές. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι είναι εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες από την Ελλάδα και  το εξωτερικό.

  Παράλληλα το Κέντρο καλωσορίζει τη διάθεση δύο εξειδικευμένων εκπαιδευτών από το JFK Special Warfare Center and School (USA...

Νοέμβριος 10, 2017

  Tο Σχολείο «Πολιτισμικής Συνείδησης» ολοκληρώθηκε την 10 Νοε 2017. Κατά τη διάρκειά του σχολείου, οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικά σχετικά αντικείμενα και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες.

  Στο σχολείο συμμετείχαν 23 εκπαιδευόμενοι από 4 διαφορετικές χώρες (Καναδά, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καιΕλλάδα), στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων / Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί ιδιώτες.

  Άξια αναφοράς, η μεγάλη επιτυχία του σχολείου, όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τα σημειώματα αξιολόγησης των σπουδαστών.

  Το ΠΚΕΕΥΕ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους...

Νοέμβριος 06, 2017

  Την 6 Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε το «Σχολείο Πολιτισμικής Συνείδησης» στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.

  25 εκπαιδευόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στο διάρκειας μίας εβδομάδας σχολείο. Μέλη Ενόπλων Δυνάμεων/Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες, από τον Καναδά, την Ουγγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα.

  Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν 27 εκπαιδευτικές περιόδους ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με σκοπό την απόκτηση της απαραίτητης γνώσης και δεξιοτήτων σχετικά με το χειρισμό θεμάτων που άπτονται του εκπαιδευτικού αντικειμένου.