Σχολείο Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας Τακτικού Επιπέδου 2017

2017, Δεκέμβριος 8 - 4:38μμ

  Την 8 Δεκ 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης του Σχολείου Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας τακτικού επιπέδου (CIMIC Field Workers’ Course), το οποίο διήρκησε δύο (2) εβδομάδες και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 32 σπουδαστές από 7 διαφορετικά κράτη (Αυστρία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Εσθονία, Κατάρ, Μαρόκο, και Μπαχρέϊν). Επιπρόσθετα συμμετείχαν και εξωτερικοί εκπαιδευτές από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

  Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας οι σπουδαστές έλαβαν τη θεωρητική βάση για τη Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία και μέσω μικρών πρακτικών ασκήσεων εφάρμοσαν τις γνώσεις τους στη πράξη. Κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας οι σπουδαστές διεξήγαγαν άσκηση τακτικού επιπέδου και είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν την πρώτη εβδομάδα. Επιπρόσθετα ήρθαν αντιμέτωποι με καταστάσεις  και περιστατικά που θα συναντήσουν σε ένα πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

  Ευχόμαστε σε όλους όσους  παρακολούθησαν το σχολείο καλή επιστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και στις οικογένειές τους.