Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ)

2018, Μάρτιος 16 - 4:52μμ

   Στις 16 Μαρ 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΕΥΕ) ,στο οποίο συμμετείχαν 27 Έλληνες και αλλοδαποί Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες από 7 χώρες (Ελλάδα, ΗΑΕ, Ιορδανία, Κίνα, Κύπρος, Νιγηρία και Σερβία).

   Το σχολείο ήταν διάρκειας 2 εβδομάδων και κατά την διάρκεια του, οι σπουδαστές  παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται κατά την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού σε «Επιχειρήσεις Υποστήριξης της Ειρήνης» σε τακτικό επίπεδο.

   Κατά την δεύτερη εβδομάδα διεξήχθη η άσκηση «BLUE SHIELD», όπου ασκήθηκαν σε θέματα επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον καθώς και διεξαγωγής ελέγχων σε προσωπικό και οχήματα, σε προσομοιωμένο περιβάλλον επιχειρήσεων.

   Άξια ιδιαίτερης αναφοράς η επιτυχία του σχολείου και αυτή την χρονιά, όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τις εκθέσεις αξιολόγησης των σπουδαστών.

   Ευχόμαστε σε όλους όσους παρακολούθησαν το σχολείο καλή επιστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και στις οικογένειές τους.