Υδκτής

                                                                                        Ανχης (ΠΖ-ΕΥ) Κωνσταντινιάκος Κωνσταντίνος

                                                                                                                       Υποδιοικητής

 

     Ο Ανχης (ΠΖ-ΕΥ) Κων/νος Α. Κωνσταντινιάκος κατάγεται από την Παλαιοκώμη Σερρών και γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1971. Μετά την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο, παρουσιάσθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1994, ως Ανθυπολοχαγός του Πεζικού.

     Έχει παρακολουθήσει το Βασικό Σχολείο Πεζικού, το Προκεχωρημένο Σχολείο Πεζικού και τη Σχολή Διοίκησης κ’ Επιτελών. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το Βασικό Σχολείο Αξιωματικών Πεζικού (IOBC School), στην Αμερική (Αυγ. 2001 έως Δεκ. 2001).

     Έχει υπηρετήσει για παραπάνω από 10 χρόνια, σε διάφορες θέσεις, σε Μονάδες του Στρατού, συμπεριλαμβανομένου των 1ο-2ο-3ο-4ο Γραφείων Μονάδος. Επίσης, υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου τόσο σε Μηχανοκίνητο Τάγμα όσο και σε Παραμεθορίου. Διαθέτει επιτελική εμπειρία και σε μηχανοκίνητη Μονάδα όσο και σε απλή Μονάδα πεζικού. Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν διάφορα αντικείμενα και ειδικότερα διοίκηση προσωπικού, επιχειρήσεις και πληροφορίες. Έχει συμμετάσχει σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στην Αλβανία/Αυλώνα (Απρ. έως Αυγ. 1997), ως Διμοιρίτης Μ/Κ Δρίας και στο Κόσοβο (Ουρόσεβατς-Μητροβίτσα) (Αυγ. 2000 έως Απρ. 2001), ως Διμοιρίτης Μ/Κ Δρίας κ’ ως επιτελής.

     Από τον Φεβρουάριο 2011, υπηρετεί στο ΠΚΕΕΥΕ, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Υποστήριξης και από τον Αύγουστο του 2011 σαν Υδκτής και Διευθυντής Εκπαίδευσης. Από τον Αύγουστο του 2017 σαν Υπδκτης. Μιλάει σε καλό βαθμό Αγγλικά και ελάχιστα Ιταλικά.

     Ο Ανχης (ΠΖ-ΕΥ) Κων/νος Κωνσταντινιάκος είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Τάσιου για 12 χρόνια και έχουν 2 παιδιά: Την Έλενα και την Ευαγγελία (10 και 8 χρονών, αντίστοιχα).