ΠΚΕΕΥΕ

Οδηγίες Άφιξης

Ο δήμος Κιλκίς βρίσκεται 48 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Θεσσαλονίκης και 66 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (SKG). Έχει έκταση 323,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του είναι περίπου 25.000 κάτοικοι. Το Κιλκίς είναι το οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Διατίθενται τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ΑΤΜ. Η χρήση των συνηθέστερων πιστωτικών καρτών (Visa, Diners, Master Card, κ.λπ.) είναι δυνατή σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει υπηρεσία ανταλλαγής συναλλάγματος στο Κιλκίς και για τη διευκόλυνσή σας, συνιστάται να ανταλλάξετε νόμισμα, πριν από την άφιξή σας, σε ευρώ (€).

Για να δείτε την τοποθεσία του Κέντρου στον χάρτη, πατήστε εδώ.

Με αεροπλάνο

Μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (SKG) της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο, σε λιγότερο από 60 λεπτά. Από το αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” με το λεωφορείο Νο 78 προς τον σιδηροδρομικό σταθμό ή τον τερματικό σταθμό λεωφορείων.

Το ΠΚΕΕΥΕ παρέχει τη δυνατότητα της μεταφοράς, με οχήματα του, των αλλοδαπών εκπαιδευομένων που έχουν ως σημείο εισόδου στη χώρα το Α/Δ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με την προϋπόθεση της έγκαιρης ειδοποίησης του Κέντρου ώστε να προγραμματισούν οι απαραίτητες κινήσεις.

Με τραίνο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Είναι προσβάσιμος με τη λεωφορειακή γραμμή 01X που ξεκινά από το αεροδρόμιο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κιλκίς, απέχει περίπου 400μ. από την κεντρική πύλη του Κέντρου.

Το ΠΚΕΕΥΕ βρίσκεται σε απόσταση 300 μ. περίπου από τον Σ.Σ. Κρηστώνης και εξυπηρετείται από όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ (23410 28585 και 1110), εσωτερικού και εξωτερικού, που έχουν ως στάση τους τον παραπάνω σταθμό. Το ΠΚΕΕΥΕ παρέχει την δυνατότητα της μεταφοράς, με οχήματα του, των αλλοδαπών εκπαιδευομένων που έχουν ως σημείο εισόδου στη χώρα το Σ.Σ. Θεσσαλονίκης, με την προυπόθεση της έγκαιρης ειδοποίησης του Κέντρου ώστε να προγραμματιστούν οι απαραίτητες κινήσεις.

Με αυτοκίνητο

Το ΠΚΕΕΥΕ βρίσκεται επί της Εθνικής Όδου Θεσσαλονίκης – Κικλκίς, σε απόσταση 43 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 5 χλμ από το Κιλκίς. Για να δείτε το δρομολόγιο από το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” πατήστε εδώ. Για τους αλλοδαπούς εκπαιδευόμενους που εισέρχονται στη χώρα οδικώς συνίσταται τα παρακάτω δρομολόγια:

  • Από τον συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα (ελληνοβουλγαρικά σύνορα) ακολουθώντας τον Ε79 και στη συνέχεια κατευθυνόμενοι μέσω Ροδόπολης-Δροσάτου προς Κιλκίς ( Συνολική απόσταση από τον Προμαχώνα, περίπου 100 χλμ.). Για να δείτε το δρομολόγιο στο χάρτη πατήστε εδώ.
  • Από τον συνοριακό Σταθμό Ευζώνων ( Σύνορα Ελλάδος – ΠΓΔΜ ) ακολουθώντας τον Ε75 και στη συνέχεια κατευθυνόμενοι μέσω του Πολυκάστρου προς Κιλκίς. (Συνολική απόσταση από Ευζώνους, περίπου 50 χλμ). Για να δείτε το δρομολόγιο στο χάρτη πατήστε εδώ.
  • Από τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής (ελληνοαλβανικά σύνορα) ακολουθώντας τον Ε66 με κατεύθυνση το Κιλκίς.