Καλώς ορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).
Το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και από τον Μάιο του 2000 αποτελεί πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο PfP (Partnership for Peace) του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, έχει αναγνωριστεί ως εκπαιδευτικό κέντρο από τον Ο.Η.Ε ώστε να διεξάγει Σχολεία Στρατιωτικών Παρατηρητών του Ο.Η.Ε καθώς και Σχολεία που σχετίζονται με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), ως μέλος του δικτύου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC).
Από το 2019, το Κέντρο έλαβε πλήρη και άνευ όρων πιστοποίηση ποιότητας από το ΝΑΤΟ, γεγονός που αντικατοπτρίζει τα υψηλά πρότυπα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Το ΠΚΕΕΥΕ διαμορφώνει δεσμούς με την ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), συνεργάζεται με Διεθνείς Οργανισμούς (ESDC, ΟΑΣΕ, Frontex, NATO School Oberammergau, CIMIC COE, StratCom COE, RACVIAC) και με Διεθνή Εκπαιδευτικά Κέντρα καθώς και με άλλα Κέντρα Εκπαίδευσης της Κοινότητας Κέντρων Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εταίρων (PTECs).
Σκοπός αυτού του εκτεταμένου δικτύου συνεργασιών είναι να προσφέρει επίκαιρη και εξειδικευμένη εκπαίδευση στους συμμετέχοντες, μέσα από τη διεξαγωγή σημαντικών δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, όπως διεθνή σχολεία, σεμινάρια, συνέδρια και Κινητές Ομάδες Εκπαίδευσης (Mobile Training Teams – MTTs).
Το Ελληνικό ΠΚΕΕΥΕ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση σε πληθώρα πεδίων, καθώς και εκπαίδευση σε έκτακτες και τακτικές Ελληνικές Δυνάμεις Ειρηνευτικών αποστολών, προ της ατομικής ή ομαδικής αναπτύξεως τους.
Ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση και η δέσμευση του προσωπικού του ΠΚΕΕΥΕ εξασφαλίζουν ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση υπερβαίνει κάθε προσδοκία των εκπαιδευόμενων, καθώς και οποιαδήποτε απαίτηση για εναρμόνιση με τα πρότυπα των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων (PSO).
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις εκπαίδευσης που προκύπτουν από τις σύγχρονες γραμμικές και μη γραμμικές απειλές, τις τρέχουσες επιχειρήσεις και τα διδάγματα από το παρελθόν. Αυτό απαιτεί πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας στον τομέα της Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (E&T), ενίσχυση της συνεργασίας με άλλα κέντρα εκπαίδευσης, οργανισμούς και εταίρους, και ετοιμότητα για την προβολή των εκπαιδευτικών μας μέσων σε εθνικές ή διεθνείς (συμμαχικές) ανάγκες.
Κλείνοντας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι «Η γνώση ενεργοποιεί την ικανότητα», σας καλωσορίζω σε ένα από τα προσεχή Σχολεία του Κέντρου, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το ακόλουθο αρχαίο ρητό:
«Όπως η γη δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς καλλιέργεια, έτσι και ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα χωρίς εκπαίδευση».
(Πλούταρχος, Αρχαίος Έλληνας ιστορικός, 46-119 μ.Χ.)
Συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Καρατζάς
Διοικητής