Το ΠΚΕΕΥΕ στο πλαίσιο της αποστολής του για την εκπαίδευση επί των ΕΥΕ θα διοργανώσει σχολείο ¨Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την 05 έως την 09 Σεπ 2022.
Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής: 20 Αυγ 2022.
Χώρος Διεξαγωγής: Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΘΕΟΦΙΛΟΥ” – Κιλκίς.
Γενικός Σκοπός
Ο γενικός σκοπός του μαθήματος είναι η εξοικείωση των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πολιτών με όλες τις πτυχές της Προστασίας Πολιτιστικής Περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Μη Κρατικών Φορέων, της Συλλογής Δεδομένων και της Αξιολόγησης Κινδύνων. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι φοιτητές θα αναπτύξουν και θα βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ώστε να είναι σε θέση να ιδρύουν, να οργανώνουν, να επανδρώνουν, να εξοπλίζουν μονάδες/ομάδες Προστασίας Πολιτιστικής Περιουσίας, παρέχοντας βασική εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με το προσωπικό με σχετικά καθήκοντα.
Μεθοδολογία
Μαθήματα στην τάξη, πρακτική εξάσκηση και ασκήσεις πεδίου.
Προσδοκώμενο Αποτέλεσμα
Μέσω γενικού προσανατολισμού, εντός μιας εβδομάδας θεωρίας και πρακτικής, οι μαθητές θα επεξεργαστούν μια ποικιλία θεμάτων όπως: Νομικό πλαίσιο που διέπει το CPP, Ευθύνες των Ενόπλων Δυνάμεων και μη κρατικών παραγόντων σε όλο το φάσμα των ένοπλων συγκρούσεων, Εγκληματολογικές πτυχές στο παράνομο εμπόριο Πολιτιστική Περιουσία κ.λπ.
Προαπαιτούμενα
Για να είναι επιλέξιμοι για το μάθημα «Προστασία Πολιτιστικής Περιουσίας», οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
– Στρατιωτικό Προσωπικό με γενική στρατιωτική εμπειρία από εθνικά καθήκοντα.
– Κατάταξη Στρατιωτικού Προσωπικού από OR-8 (Αρχηγός Λοχίας) έως OF-5 (Συνταγματάρχης).
– Κατάταξη Προσωπικού Επιβολής του Νόμου από OR-8 έως OF-5 (ισοδύναμο στρατού).
– Πολιτικοί και υπάλληλοι που προέρχονται από τον Τομέα Ιδιωτικής Ασφάλειας ή σχετικό υπόβαθρο.
– Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι από άλλα επίπεδα διακυβέρνησης, όπως και από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Εσωτερικών.
– Γλωσσική επάρκεια: Οι μη γηγενείς αγγλόφωνοι μαθητές πρέπει να έχουν τα ακόλουθα πρότυπα επάρκειας στα Αγγλικά, όπως περιγράφονται στο NATO STANAG 6001: Ακρόαση: Καλή (3), Ομιλία: Δίκαιη (2), Ανάγνωση: Καλή (3) και Γράψιμο: Δίκαιο (2). – Για το μη στρατιωτικό προσωπικό, απαιτείται η ίδια γλωσσική επάρκεια, σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα για τη γλωσσική ικανότητα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη συνημμένη επιστολή πρόσκλησης.