ΠΚΕΕΥΕ

Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ

Από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου 2023, το ΠΚΕΕΥΕ, είχε την τιμή να διεξάγει το “Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων ΜΜΕ του ΝΑΤΟ”, με την φιλοξενία 15 Αξιωματικών και Υπαλλήλων του ΝΑΤΟ από 11 χώρες.

Στόχος του προγράμματος ήταν η προετοιμασία των συμμετεχόντων για υπηρέτηση σε θέσεις Αξιωματικών Δημοσίων Σχέσεων, σε αντίστοιχα τμήματα Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ.

Το Σχολείο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την συνεργασία του ΠΚΕΕΥΕ με το “NATO School Oberammergau-NSO” για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Συμμαχίας. Η εν λόγω δραστηριότητα θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την υπηρέτηση σε θέσεις Επιχειρήσεων ΜΜΕ στα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ και τελεί υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Κέντρου Αριστείας για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες του ΝΑΤΟ.

 

Επιπλέον των στελεχών του ΠΚΕΕΥΕ, η εκπαίδευση υποστηρίχθηκε και με εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ ACT, το SHAPE και το NSO. Aνεκτίμητη ήταν η υποστήριξη της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης – TV100, η οποία παρείχε το τηλεοπτικό της στούντιο επιτρέποντας την δημιουργία ενός ρεαλιστικού περιβάλλοντος για την εκπαίδευση στα ΜΜΕ, εμπλουτίζοντας περαιτέρω την πρακτική εμπειρία των συμμετεχόντων μας.

Το Σχολείο αποτελεί την προκεχωρημένη μορφή του «Βασικού Σχολείου Στρατιωτικών Δημοσίων Σχέσεων», που διεξάγεται από το ΠΚΕΕΥΕ για περισσότερο από μια δεκαετία και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 620 Αξιωματικούς και πολίτες από την Ελλάδα και 47 ακόμα χώρες σε θέματα στρατηγικών επικοινωνιών και ΜΜΕ.

Με την διεξαγωγή του Προκεχωρημένου Σχολείου,  το ΠΚΕΕΥΕ  καθιερώνεται ως ένας από τους σημαντικότερους στρατιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ σε θέματα στρατηγικών επικοινωνιών και αυξάνεται η συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΓΕΕΘΑ στις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.